کد خبر 1588955
تاریخ انتشار: ۱۲ فروردین ۱۴۰۳ - ۰۸:۰۰
سالم‌ترین گوشت‌ها از نظر کارشناسان تغذیه، گوشت چه حیواناتی است؟

بسیاری از مردم تصور می‌کنند که گوشت‌های جایگزینی که به کمک گیاهان ساخته شده، سالم‌تر از خوردن گوشت واقعی هستند.

به گزارش مشرق، پژوهش این تیم نشان داد که برخی از محصولاتی که به عنوان جایگزین‌های گوشت واقعی در بازار عرضه می‌شوند، پروتئین‌ها و مواد غذایی دارند که بدن انسان نمی‌تواند آن‌ها را جذب کند و در نتیجه پس از مدتی، بدن مصرف‌کنندگان این محصولات دچار کمبود آهن می‌شود. با این وجود همچنان این پرسش مطرح است که آیا مصرف گوشت قرمز برای انسان ضرر دارد یا خیر؟

تحقیقات نشان داده که گوشت قرمز و گوشت‌های فرآوری شده مانند بیکن و سوسیس، می‌توانند خطر ابتلا به سکته مغزی را در افراد افزایش دهند و دوستداران گوشت قرمز و فرآوری شده، تا ۱۶ درصد بیشتر از دیگران در معرض سکته قرار دارند.

به این ترتیب هم باید در مصرف گوشت قرمز جانب احتیاط و تعادل را حفظ کرد و هم گوشتی با کیفیت مناسب را مصرف کرد.

اما روش انتخاب یک گوشت با کیفیت در فروشگاه‌ها چیست؟

در ادامه چند پیشنهاد برای کمک به تصمیم‌گیری بهتر شما ارائه می‌شود:

۱- به دنبال برش‌هایی از گوشت باشید که حاوی چربی کمتری هستند. مانند استیک راسته، فیله‌ها و سینه مرغ بدون پوست.

۲- تا جای امکان چربی‌های گوشت را جدا کنید. جدا کردن چربی‌هایی که قابل مشاهده هستند، می‌تواند به میزان قابل توجهی محتوای چربی اشباع شده در برش گوشت انتخابی شما را کاهش دهد.

۳- ازظماهی استفاده کنید. ماهی‌های چرب مانند سالمون و تن سرشار از اسیدهای چرب امگا ۳ هستند که برای سلامت قلب و مغز ضروری است. پیشنهاد می‌شود مصرف دو وعده ماهی در هفته را در برنامه خود قرار دهید.

۴- مصرف پروتئین‌های گیاهی مانند عدس، لوبیا و توفو را دست کم نگیرید. این محصولات گیاهی و وگان، اغلب چربی و کلسترول کمتری نسبت به انواع گوشت دارند.

۵- گوشت حیواناتی را انتخاب کنید که از علف تغذیه کرده‌اند. این گوشت‌ها به طور معمول حاوی سطوح بالاتری از امگا ۳ و اسید لینولئیک مزدوج هستند که یک اسید چرب مفید است.

۶- مصرف گوشت‌های ارگانیک را در اولویت قرار دهید. انتخاب گوشت ارگانیک، احتمال مصرف انواع آنتی بیوتیک‌ها و هورمون‌های مورد استفاده در کشاورزی‌های صنعتی را به حداقل می‌رساند.

اما سالم‌ترین گوشت‌ها از نظر کارشناسان تغذیه، گوشت چه حیواناتی هستند؟

۱. سینه مرغ

مرغ سرشار از پروتئین و محصولی کم‌چرب است و سینه مرغ نیز سالم‌ترین گوشت برای خوردن محسوب می‌شود.

سینه مرغ «بدون پوست و بدون استخوان» به عنوان یک منبع پروتئینی «بسیار کم چربی» شناخته می‌شود. گوشت مرغ همچنین یک منبع عالی آهن، روی، سلنیوم و ویتامین‌های «ب» است.

دیگر اینکه اگرچه برخی افراد می‌گویند که گوشت مرغ تیره‌رنگ طعم بهتری دارد، اما متخصصان تغذیه می‌گویند که این گوشت چربی بیشتری دارد و بنابراین باید در حد اعتدال مصرف شود.

۲. سینه بوقلمون

سینه بوقلمون نیز یک گوشت بدون چربی و سرشار از پروتئین برای هر زمان از سال است و درست مانند سینه مرغ، یکی از سالم‌ترین گوشت‌ها محسوب می‌شود؛ بنابراین وقتی صحبت از سالم‌ترین گوشت‌ها می‌شود که بیشترین مواد مغذی را دارند، بوقلمون و مرغ در صدر فهرست مواد غذایی قرار می‌گیرند. با این وجود کارشناسان توصیه می‌کنند که «پوست» آن‌ها که چرب‌ترین قسمت بدنشان است را جدا کنید تا گوشت سالمتری داشته باشید.

این موضوع یک نکته کلیدی محسوب می‌شود؛ زیرا اگر این گوشت‌ها را با پوست مصرف کنید آنگاه این گوشت‌ها نیز از یک گزینه غذایی سالم به یک غذای ناسالم تبدیل می‌شوند.

۳. گوشت گاو

اگرچه اکثر پزشکان و متخصصان تغذیه محدود کردن مصرف گوشت قرمز را توصیه می‌کنند، اما گوشت گاو نیز همچنان سرشار از پروتئین و مواد مغذی مفید است. اگر شما این گوشت قرمز را انتخاب می‌کنید، بهتر است سراغ گوشت‌های بدون چربی بروید.

با این وجود توجه داشته باشید که پرورش گاوها برای تولید گوشت از آنها، روش آسان و کم ضرری نیست و به زمین و منابع زیست محیطی زیادی نیاز دارد.

۴. ماهی

ماهی یک منبع تایید شده برای دریافت «چربی‌های سالم» است و دوزهای مفیدی از امگا ۳ دارد.

با این وجود کارشناسان تاکید دارند که به جای استفاده از کنسرو ماهی تن یا ماهی قزل آلا، به سراغ مصرف ماهی آزاد و تازه بروید. زیرا ماهی‌ها کنسرو شده همیشه سالم نیستند.

علاوه بر سالم بودن، مصرف ماهی باعث صرفه‌جویی در زمان پخت و پز شما می‌شود، زیرا سریع و آسان آماده می‌شود.

کارشناسان همچنین پیشنهاد می‌کنند که تا جای امکان «کباب کردن» گوشت‌ها را جایگزین سرخ کردن آن‌ها کنید. زیرا با کباب کردن گوشت‌ها، چربی آن‌ها به حداقل می‌رسد و مواد مغذی حفظ می‌شود.

سرخ کردن گوشت در ماهیتابه ممکن است باعث افزایش محتوای چربی آن شود.

دیگر اینکه برای طعم‌دار کردن غذا، بهتر است به جای افزودن بر چربی و روغن آن، بر ادویه‌های آن بیفزایید و با این شیوه آن‌ها را خوشمزه‌تر کنید؛ و آخرین نکته اینکه، به یاد داشته باشید که حفظ «اعتدلال» در مصرف انواع گوشت‌ها یک نکته مهم و کلیدی است. زیرا حتی سالم‌ترین گوشت‌ها نیز باید «در حد اعتدال» مصرف شوند و حدود ۳-۴ اونس (حدود ۱۰۰ گرم) پروتئین در هر وعده غذایی کافی است.

منبع:سلامت نیوز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 23
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 3
  • IR ۰۹:۰۷ - ۱۴۰۳/۰۱/۱۲
    12 19
    شما گوشت رو پیداکن ما همه جوره تمایل به خوردنش داریم
    • رضا IR ۱۳:۳۷ - ۱۴۰۳/۰۱/۱۲
      5 4
      عزیزم گوشت گرم وارداتی هرروزه در بنیادین و فروشگاهها توزیع میشه من خودم در ایام نوروز ۲ بار با قیمت تعدیلی بازار گرفتم اما هنوز مردم گوشت با قیمت ۶۵۰ و بالاتر رو می خرند برای همینه که قیمت گوشت پایین نمیاد در مورد همه اقلام همینه
    • IR ۱۳:۴۳ - ۱۴۰۳/۰۱/۱۲
      3 1
      گوشتی که میادین میده اگر گوساله باشه با چربی میده حداقل 200گرم چربی گوسفندی هم که نصف بیشترش چربی و استخوان هست
  • مونا IR ۱۰:۳۵ - ۱۴۰۳/۰۱/۱۲
    11 4
    خدایی الان کدوم قصاب به خاطر نخریدن مردم تعطیل شده .... مردم عادت به نقل زدن دارن .
  • 34403 IR ۱۰:۵۶ - ۱۴۰۳/۰۱/۱۲
    7 10
    قبل از مصرف گوشت مرغ چن دقیقه ای تو اب ولرم بگذاررین تا مقداری از هرمورن هاش و بوی زخمش هم گرفته بشه
    • قریشی IR ۱۲:۵۰ - ۱۴۰۳/۰۱/۱۲
      6 0
      ادامه یک باور غلط همیشگی در بین مردم ... در مرغداری ها به مرغ و جوجه هورمون نمیدن و تزریق هم نمی کنن . مشکل مرغهای مرغداری آنتی بیوتیک های استفاده شده در سیکل پرورش اونهاست که قاعدتا باید ده روز قبل از عرضه مصرف رو قطع کنند . علت رشد سریع و وزن گیری مرغها در مرغداری فضای بسته و تحرک بسیار کم مرغها و در مقابل تغذیه بسیار و دم دستی با کنسانتره و دانه های غنی شده است نه هورمون!
  • IR ۱۱:۲۴ - ۱۴۰۳/۰۱/۱۲
    4 1
    جالب بود
  • DE ۱۱:۴۲ - ۱۴۰۳/۰۱/۱۲
    10 8
    مهمتر از پروتئین گوشت، چربی گوشت است که بطور مستقیم در بدن سوخت و ساز میشود. بدترین چربی مصرف انواع روغن‌های به اصطلاح نباتی هستند که بطور صنعتی از دانه‌های گیاهی گرفته می‌شوند است.
  • IR ۱۲:۱۷ - ۱۴۰۳/۰۱/۱۲
    4 3
    سالم ترین گوشت،گوشت گوسفند هست چون گرمیه.البته اگه بتونیم بخریم.
  • IR ۱۲:۲۲ - ۱۴۰۳/۰۱/۱۲
    3 2
    ماهی طبع سرد داره مصرف زیادش بخصوص در فصل سرما فوق العاده ضرر دارد
  • علی رضایی IR ۱۲:۳۹ - ۱۴۰۳/۰۱/۱۲
    7 1
    سلام. این مطلب رو بر چه اساس نوشتید. طبق فرمایش امام صادق علیه السلام از میان گوشت قرمز ها فقط گوشت گوسفند باید خورد لذا از خوردن گوشت گاو منع نموده‌اند، و برعکس فرمایش کرده آمد که شیر گاو خوب است ولی شیر گوسفند نه..
  • IR ۱۲:۴۵ - ۱۴۰۳/۰۱/۱۲
    5 0
    این چیزی که نوشتی دقیقا بر خلاف روایات است چون پیامبر سفارش به گوشت گوسفند کردند و شیر گاو . گوشت گاو در طب سنتی سودا زا است افسردگی کم حوصلگی حافظه ضعیف زود از کوره دررفتن و خون کثیف از عوارض گوشت گاو است. ماهی و مرغ هم سردی هستند مخصوصا با این تولید کلا گوشت مرغ ضرر داره در روایت آمده مرغ خوک پرندگان است گوشتهای تایید شده در اسلام «گوسفند ، بقلمون، کبوتر، خروس، بلدرچین ، گنجشک، کبک»
  • IR ۱۲:۵۴ - ۱۴۰۳/۰۱/۱۲
    1 3
    ۱۰۰ گرم گوشت گوسفندی ارزشش بیشتر از چند کیلو مرغ است
  • IR ۱۳:۰۳ - ۱۴۰۳/۰۱/۱۲
    4 0
    پس گوشت گوسفند چی شد؟ مرغها مشکل آنتی بیوتیک ندارند؟
  • IR ۱۴:۰۶ - ۱۴۰۳/۰۱/۱۲
    10 1
    برای کارگران و بازنشستگان همه گوشت‌ها سالم است به لطف دولت محترم دیگر توان خرید گوشت را نداریم به همین علت همه گوشت‌ها برای ما سالم شده ممنون از دولت محترم که با کاهش حقوق کارگران و بازنشستگان به فکر سلامتی ماست
  • IR ۱۵:۲۶ - ۱۴۰۳/۰۱/۱۲
    0 1
    بنده به علت بیماری نمی توانم گوشت و فراورده حیوانی مصرف کنم بدون مصرف گوشت سالم تر هستم
  • IR ۱۵:۳۸ - ۱۴۰۳/۰۱/۱۲
    3 0
    برنامه سند 2030 نهادینه کردن آموزه هایی مانند مقاله فوق می باشد.
  • IR ۱۵:۴۷ - ۱۴۰۳/۰۱/۱۲
    1 0
    واقعا این کارشناسان احمقتد
  • بچه ده IR ۱۹:۵۲ - ۱۴۰۳/۰۱/۱۲
    2 1
    منبع: تجارت بیماری
  • IR ۲۱:۴۹ - ۱۴۰۳/۰۱/۱۲
    1 1
    چرت محض. گوشت گوسفند رو حذف کردید و گوشت گاو رو گذاشتید جاش! تقلید از غرب جایزه نداره. خودتون مریض میشید. ضمنا پزشکان غربی به فکر کارخانه‌های داروسازی‌شون هم هستن.
  • ع رحیمی IR ۰۰:۱۸ - ۱۴۰۳/۰۱/۱۳
    1 0
    در ایران ،گوشت سالم فقط گوشت گوسفند و بز است چون خوراک دام مرغ های گوشتی و گاوها ، عمدتا کنجاله سویا و دانه ذرت است که بیش از ۹۰ درصد از کشورهای آمریکایی دارد ایران می شود که متاسفانه ۱۰۰ درصد آن ترانس ژنیک و یا تراریخته است.گوسفند و بز چون از پس چر مزارع و گیاهان مرتعی استفاده می کنند گوشت سالم تری دارند
  • ZA ۰۳:۱۲ - ۱۴۰۳/۰۱/۱۳
    1 0
    گوشت قرمز فقط بره نرینه گوسفند که گرونه
  • سلامتکده سیب IR ۲۲:۰۷ - ۱۴۰۳/۰۱/۱۳
    0 0
    سرخ کردن غذا را نابود و سمی می کند..

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس